Udflugter på Costa Blanca

Byerne Denia og Gandia
De to nærmeste større byer hedder Denia og Gandia. I Denia er der et hav af restauranter ved havnen. En gammel borg overvåger byen, og det er muligt at komme på sejltur langs med kysten til fx Javea. I Denia er der en torvehal (Mercat Municipal) med frugt, grønt, kød og ost. Der er åbent om formiddagen fra mandag til lørdag, og der er et udviddet marked hver fredag og mandag i gaderne omkring torvehallen.

Gandia er en rigtig spansk by med få turister. Der er gode shoppingmuligheder, og man kan besøge Borja-paladset. Gandias strandby, Grau de Gandia, er primært en spansk turistby. Her er masser af restauranter, shops og en flot, hvid strand.
Se mere om Borja-paladset (eksternt)

Valencia og AlicanteAlicante
Vil man gerne se flere byer, kan en tur til Valencia eller Alicante være en idé. Begge byer ligger ca. 100 km fra huset og kan nemt nås via betalingsmotorvejen A7. I Valencia ligger City of Arts and Science med blandt andet Europas største akvarium. Fra Denia afgår et smalsporstog mod Alicante, og det er en udflugt i sig selv, for strækningen snor sig forbi bjerge og langs med kysten. Læs også Smuttur til Alicante 

Borgruiner Borgruinen i Forna
På Costa Blanca finder man over 100 mauriske borgruiner. Det blev alle mere eller mindre ødelagt af de kristne, da de generobrede Spanien i 1400-tallet. I Val d’Galinera, som er dalen bag huset, ligger ruinerne af tre mauriske borge. De vogtede over dalen, fordi den er meget frodig og grøn og med masser af vand.
Den flotteste og mest velholdte ligger ved Forna, en lille landsby ca. 4 km fra huset. Åbningstiderne varierer lidt, men den er som regel åben i weekenden.

Drypstenshuler
Der ligger adskillige drypstenshuler i området. Faktisk ligger der en lige for foden af
Urbanisationen Les Basetes, og den er åben i weekenderne. Den flotteste hule
hedder Cueva del Rull og ligger i Vall d’Ebo, og den er bestemt køreturen værd. Der findes over 120 huler i provinsen Valencia.

Vandreruter Gåtur i dalen
Uden for sommersæsonen er det oplagt at tage en vandretur i området omkring huset. Det er oplagt at vandre op til Galinera-borgen – en god tur på 2-3 timer. Man kan også vandre en tur rundt i dalen, eller hele vejen over til Vall d’Ebo. Hent et vandrekort i turistinformationen i Pego med flere ruter. Læs også Gåtur til Vall d’Ebo

Restauranter
Selvom enhver spansk by har mindst en bar/restaurant, kan det være svært at finde ud af hvor man skal spise. Vi plejer at finde et godt sted til frokost, når vi alligevel er ude at køre tur i området, og man kan virkelig finde perler rundt omkring, men også det stik modsatte.
Se 5 restaurant-anbefalinger

Læs også om Algar-vandfaldene, det bedste sted at snorkle og fiskeauktion i Denia

På vores facebook-side er der flere tips til restauranter, oplevelser og udflugter.