Beliggenhed

Feriebolig på Costa Blanca

Vores feriehus på Costa Blanca ligger på Spaniens sydkyst midt mellem Valencia og Alicante, og ca. 500 km fra den spansk/franske grænse. Der er omkring 110 km fra Alicante lufthavn ad motorvej. Feriehuset ligger ca. 15 km fra de smukke strande ved Middelhavet.

Ferieboligen ligger i et lille stille og roligt område, der hedder Urbanización Les Basetes. I urbanisationen bor der hovedsageligt englændere, tyskere og hollændere. Nogle af husene fungerer udelukkende som sommerhuse, men mange bebos også mere eller mindre permanent.

Adsubia
Følger man den lille vej fra vores feriebolig ned gennem urbanisationen og gennem appelsinlundene, kommer man til Adsubia (L’Atzuvia på valenciansk), der er en lille landsby med ca. 500 indbyggere. Turen tager omkring 10 min til fods. Byens kirke, La Iglesia de San Vicente, er fra det 17. århundrede. I Adsubia ligger et par restauranter og her er faktisk både en bager og minimarked. Og så ligger her et kunstgalleri ejet af en franskmand – 

Torvet i Pego - et godt sted til en cortado eller en lille tapa.

Pego
Pego
er den nærmeste større by med ca. 10.000 indbyggere. Den ligger ca. 5 km fra Les Basetes. Her findes supermarkeder, banker, posthus, butikker, barer og restauranter. Hver torsdag formiddag er der marked med frugt, grønt og meget mere på parkeringspladsen og gaderne ved supermarkedet MasYMas.

Pego har et fint lille lokalhistorisk museum, der er placeret i Casa de Cultura ved Portal de Sala – den sidste rest af bymuren fra maurernes tid.

Costa Blanca
Provinsen Valencia er kendt for sine hvide strande og appelsindyrkning. I området mellem Pego og Oliva dyrker man desuden ris i vådområdet La Marjal.

Fra huset er der ca. 15 km til havet med flotte, hvide strande, der har lagt navn til området: Costa Blanca. Gode strande findes blandt andet ved Oliva, Denia og Gandia. I Les Rotes i Denia er der klippekyster, hvor man kan snorkle eller dykke.

Læs mere om udflugter og aktiviteter på Costa Blanca