Fiskeauktion i Denia

Ved havnen i Denia ligger fiskeauktionshuset (La Lonja de Pescado). Her sorteres og sælges dagens fangst af frisk fisk og skaldyr.

Fiskene losses i DeniaHver dag omkring fra omkring kl. 16 lægger fiskekutterne til kaj i Denia. Med sig har de dagens fangst af frisk fisk, skalddyr og ikke mindst gambas rojas – de store, røde Denia-rejer. Nogle af fiskene ser ganske drabelige ud og vi havde svært ved at finde ud af hvad det var, men der er slevfølgelig også masser af almindelige middelhavsfisk. Fiskeauktionen foregår på hverdage fra kl. 17.

Fiskene er klar til auktion i DeniaDet er muligt at gå op på den udvendige balkon ved fiskeauktionshuset og se kutterne losse dagens fangst, hvorefter den bliver kørt ind i selve auktionshuset. Her bliver ansjoser, rejer, søpindsvin, krebs og muslinger og andet godt sorteret yderligere og lagt op på transportbåndet. Over båndet hænger et kamera, der tager et billede af fangsten. Sammen med information om vægt, antal og type kan interesserede købere hurtigt og online tage stilling til om de vil købe, og mange af fiskene bliver da også solgt på stedet, selvom opkøberne ikke en gang er til stede.

Fiskeauktionen er i gang i DeniaEfterfølgende åbner fiskehallen ved siden af auktionslokalet (ca. kl. 17.30), hvor det er muligt at købe frisk fisk med hjem til feriehuset.