5 gode restauranter

Hvor skal vi spise i dag? Det spørgsmål kan man hurtigt stille mange gange, når man holder ferie på Costa Blanca. Selvom der ligger masser af restauranter over alt, er det svært at styre uden om turistfælderne. Vi har spist en del steder efterhånden og vil derfor gerne anbefale 5 restauranter, hvor vi har haft en gode oplevelser.

 • Peix&Brases, Denia
  Rigtig god restaurant ved havnefronten i Denia. I den halvdyre ende, men også med råvarer og retter der er helt i top. Har lidt af hvert med en lille overvægt af fisk og skaldyr. Ejerne har også en mere almindelig restaurant lige ved siden af, men den har vi ikke prøvet endnu. Meget stort udvalg af vine.
  www.peixibrases.com/
 • Txokobar, taverna basca, DeniaTxokobar i Denia 
  Bedste billige restaurant. Ligger i gågaden med restauranter (Carrer de Loreto) i den gamle del af Denia bag Placa de la Constitution. Deres specialitet er cous cous, men de har typisk en lille håndfuld retter som dagens menu. God, høflig og uhøjtidelig betjening og blandt de billigste måltider vi har prøvet. Lokalet er meget lille, men hvis vejret tillader det, kan man sidde udenfor på gaden.
 • La Trastienda, Javea
  Lille moderne tapasbar hvor du får nogle rigtig lækre tapas. Indimellem har de retter med lidt asiatisk touch men ellers er det spansk hele vejen igennem. Godt lille vinkort med mulighed for at få et glas eller to til tapas’en. Deres oste er også helt i top.
  www.latrastiendajavea.es/index-eng.htm
 • La Font d’Alcalafontdalcala
  Hyggelig restaurant, der har specialiseret sig i egnsretter – eksempelvis ris med vildt, kanin og svampe. Gode desserter. Her serveres dagens ret, der som regel består af nogle meget lækre tapasforretter, en salat efterfulgt at hovedretten, hvor man som regel kan vælge mellem to ting, og til sidst dessert og kaffe. Du får meget for pengene her.Restauranten er hyggelig især om efteråret eller vinteren, når der er ild i den store pejs, men der er også en hyggelig gård, hvor man kan sidde. Stedet er et casa rural, dvs et lille hotel, og køkkenet har kun åbent, hvis der er gæster på hotellet, så det kan være en ide at ringe på forhånd.
  www.fontdalcala.com/en/el-restaurante/
 •  Restaurante El Riu, Guadalest
  Nær Guadalest ligger denne dejlige restaurant der specialiserer sig i al slags grillet kød fra den store grill, der er bygget op uden for indgangen. Samtidig har de et af de bedste dessertborde med nogle rigtig lækre cheesecakes. Restauranten er et travlt sted med mange gæster, men det går ikke ud over hverken kvalitet eller betjening. Motorcykelmuseet  ved siden af er også klart værd at besøge.
  www.museovehiculosguadalest.com/restaurante.html
  www.restauranteelriu.com/

Har du spist på en god restaurant på Costa Blanca, som du gerne vil anbefale til andre? Skriv en kommentar med din anbefaling.

Se alle restauranterne på et kort