Tag en smuttur til Alicante

Har du været i Alicante? Det er oplagt at tage en smuttur til Alicante – enten som en endagsudflugt eller med en overnatning eller to – når du bor i vores feriehus i Spanien.

Der er dejligt i vores feriehus i Les Basetes, og vi elsker at slappe af på terrassen. Men nogle gange trænger vi også til lidt andet input, og så er en smuttur til en af de større byer i området en oplagt mulighed.

Det tager kun omkring en time at køre til Alicante i egen bil, og det er nemt at finde ned til havnen og parkere i den store parkeringskælder under molen ved Marinaen. Vi har nogle gange kombineret hjemturen med en overnatning i byen inden flyturen hjem, eller bare taget en endagstur til den lille storby ved Middelhavet.

Der er masser af seværdigheder i Alicante, fx borgen Santa Barbara, der troner på en klippe over byen – tag elevatoren ved Postiguet-stranden op til toppen. Eller Museet MACA – Alicantes moderne kunstmuseum, katedralen San Nicolas og det hyggelige rådhustorv, Plaza del Ayuntamiento med rådhuset fra 1700-tallet.

Er du på klar på lidt shopping, så er det gaderne omkring Rambla de Mendez Nuñez og Avenida de Maisonnave, du skal opsøge. Et af mine favoritsteder er dog Mercado Central, det store madmarked med alt i kød, fisk, ost og grønt.

Det gode ved Alicante er at byen ligger lige ud til Middelhavet, og nærmest midt i byen ligger stranden Playa del Postiguet. Så selvom du er på storbyferie, kan du sagtens nå en svømmetur i det blå Middelhav.

alicanteAlicante byder på et hav af lækre restauranter og ikke mindst tapasbarer i verdensklasse. Tag en slentretur ned ad Explanada de España inden du søger ind i de små gader for at finde et spisested. I Alicantes Marina ligger også en masse restauranter, men de hører primært til i den lidt dyre ende. Det kan dog anbefales til en drink inden aftensmaden, da man herfra har en fantastisk udsigt over byen og borgen.

Læs mere om hvad man kan foretage sig i Alicante hos Politikens Turen går til: Weekend i Alicante